Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor geniet van akoestiek oude kerk

geplaatst in: Nieuws | 0

 

Het KHM tijdens het mini-concert in de oude kerk.

Tijdens een rondleiding kan er wel eens een spontane actie ontstaan die zowel voor de gidsen als de gasten leidt tot een bijzondere gebeurtenis. Zo ook op 19 juli jl..
Het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor was te gast in Borne en de zangers werden door twee gidsen rondgeleid. Aangekomen in de oude Stephanukerk werd hen uiteraard de boeiende geschiedenis van het middeleeuwse gebouw verteld.

Dat er de afgelopen decennia met enige regelmaat concerten worden gegeven, mag geen geheim zijn want de akoestiek van het kerkgebouw vráágt gewoonweg om muziek. Het kostte dan ook geen moeite om de zangers uit te nodigen om met hun koorklanken de historische ruimte te vullen. De heren, niet voorbereid op dit muzikale uitstapje en in zomerse kledij, zongen, staande op het koor met de oude schilderingen als decor, een prachtig lied en dit werd door alle aanwezigen ervaren als een heel bijzonder moment.

Deze speciale rondleiding gaat misschien wel een vervolg krijgen, want de voorzitter van het KHM liet weten dat het koor in de toekomst wellicht een concert zal geven in de oude kerk.